Betekenisvol vrijwilligerswerk

Vrijwilligersvacatures

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of meer informatie ontvangen?

Heb je interesse om iets te betekenen voor bewoners van onze locaties of voor zelfstandig wonende ouderen die wel een helpende hand kunnen gebruiken?
Neem dan gerust contact op met onze coördinator informele zorg, Sandra Davina, via 0541-513433 of stuur een e-mail naar sandra.davina@zorgfederatieoldenzaal.nl.

Vrijwilligers vertellen

Jos - vrijwillig chauffeur en fietsmaatje
”Met de reisjes met cliënten voelt het goed dat je mag bijdragen aan dat gezellige uitje voor de client.  Op de plaats van bestemming maar ook onderweg zie je mensen genieten.”  

Vrijwilligers vertellen

Emmy - Vrijwilliger bij reisbureau Reisgenoten
Wat Emmie naar eigen zeggen het meeste voldoening geeft aan het vrijwilligerswerk is dat de cliënten na een uitstapje zeggen dat ze een geweldige middag of avond hebben gehad, dat je ze ziet stralen. “Het is toch een soort mini-vakantie die wij aanbieden!”

Vrijwilligerswerk op maat: Kies wat bij jou past

Ben jij iemand die waarde hecht aan het ondersteunen van kwetsbare ouderen, zodat zij volop van het leven kunnen genieten? Heb je een groot hart voor het geven van extra aandacht aan anderen? Dan is Zorgfederatie Oldenzaal de ideale plek voor jou om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Er zijn talloze mogelijkheden bij Zorgfederatie Oldenzaal om iets te doen wat je leuk vindt en wat bij je past. Word een wandel- of gespreksmaatje, help bij klusjes, begeleid bewoners naar afspraken, ondersteun bij koken of de broodmaaltijd, schenk koffie in gemeenschappelijke woonkamers,ondersteun bij activiteiten of maak samen met ouderen een ritje op de duofiets.

Wat vragen we van jou?

Het maakt niet uit of je veel tijd hebt of slechts een paar uur per week beschikbaar bent. Of je nu overdag, 's avonds of in het weekend wilt helpen, het belangrijkste is dat je ouderen een warm hart toedraagt en met aandacht wilt ondersteunen. Het nakomen van afspraken en het plezier hebben in het samenwerken met andere vrijwilligers, medewerkers van Zorgfederatie Oldenzaal en de naaste familie van bewoners zijn eveneens van groot belang. Voordat je start als vrijwilliger, vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. We helpen je graag bij dit proces en er zijn geen kosten aan verbonden.

Als vrijwilliger sta je er natuurlijk niet alleen voor. Je kunt rekenen op begeleiding van een medewerker van Zorgfederatie Oldenzaal die klaarstaat om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast ontvang je enkele keren per jaar ons huisblad Driespan. Om onze waardering te tonen voor de inzet van onze vrijwilligers organiseren we jaarlijks een gezellige bijeenkomst speciaal voor alle vrijwilligers. Als vrijwilliger van Zorgfederatie Oldenzaal ontvang je een vrijwilligersovereenkomst en ben je verzekerd voor aansprakelijkheid.