Kent u Lea?


Kent u Lea?

Mw. Lentfert, bewoner van Scholtenhof wel en ze is er blij mee!

Al eerder bent u geïnformeerd over deze nieuwe,  zeer innovatieve persoonlijke zorg-assistent. Het is een robot, vermomd als slimme rollator die door Zorgfederatie Oldenzaal wordt getest. Niet alleen om cliënten er kennis mee te laten maken, maar ook om medewerkers er zich van bewust te laten worden dat er meer is op het gebied van technologie dan de meeste bekende toepassingen. 

Wie is Lea ook al weer?

Lea komt op commando naar je toe, hij (of zij) helpt bij het opstaan, bij het bewegen, maar herinnert je er bijv. ook aan wanneer je je medicijnen moet nemen. Door middel van dansen en oefeningen wordt je uitgedaagd om op een leuke manier meer te bewegen. Via een ingebouwd beeldscherm kan bovendien contact worden gelegd met familie, zorgmedewerkers of een alarmcentrale. 

Dankzij Lea blijft iemand langer zelfredzaam. 

Lea in de praktijk

Inmiddels is Lea voorgesteld aan meerdere cliënten. Uit deze contacten blijkt dat het gebruik van Lea best even wennen is, doordat de oudere doelgroep (nog) niet zo gewend is aan deze vorm van technologie. De Lea reageert ook iets anders dan een reguliere rollator. Op kleine bewegingen die een bewoner maakt  wordt minder direct gereageerd. En dat is wennen! Maar eenmaal gewend is het een heel fijn hulpmiddel. 

Dat ervaart ook mevrouw Lentfert in Scholtenhof.  

Zij vindt het leuk om met Lea op stap te gaan en loopt zelfs verder dan ze is gewend, omdat zij zich veilig voelt met deze stevige rollator. Zij heeft ondersteuning gekregen van twee studenten die dit project mede begeleiden. Zij hebben Lea helemaal op maat ingesteld en de agenda geactiveerd op de tablet zodat mevrouw over haar afspraken op de hoogte wordt gehouden door de Lea.

Twentse Zorg Academie

Het lenen van Lea wordt mede mogelijk gemaakt doordat Zorgfederatie Oldenzaal is aangesloten bij de Twentse Zorgacademie (TZA). De projectgroep Technologie van de Zorgfederatie heeft hierbij een belangrijke rol. 

Vul het contactformulier in of bel |


0541-513433


Vul het contactformulier

in of bel | 0541-513433