| Onze zorg

 

 

 

 

 

| Onze zorg

Wij vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk kunt blijven doen wat u gewend bent of wat voor u mogelijk is. Om het u gemakkelijker te maken bieden wij u, onder andere in samnwerking met onze partners  een aantal diensten aan. Deze diensten vallen buiten datgene wat u eventueel op grond van uw indicatie van ons afneemt of wat buiten uw huurcontract valt. De kosten van alle diensten zijn samengevat in de lijst verstrekkingen en voorzieningen.  

Personenalarmering/zorgsignalering

Wij zorgen ervoor dat u veilig bij ons kunt wonen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat u iets overkomt, waarbij het noodzakelijk is dat u snel hulp krijgt. Zou het dan niet prettig zijn om direct alarm te kunnen slaan vanuit elke plek in uw woning?

Woont u in Mariahof of Scholtenhof?
Met ons zorgalarmeringssysteem wat is inbegrepen bij uw verblijf  kunnen wij snel reageren in geval van een alarmerende situatie. Een optische sensor aan het plafond van elk appartement en per persoon op maat ingeregeld kan bewegingen waarnemen. Als de sensor een ‘alarmsituatie’ heeft ontdekt, wordt een geanonimiseerd stukje beeldmateriaal verstuurd naar de werktelefoon van de zorgmedewerker. Aan de hand van het beeldmateriaal kan de zorgmedewerker beoordelen of het noodzakelijk is om naar het appartement te gaan om hulp te verlenen.

Woont u elders in Oldenzaal?  (bijv. in de wijk of in een aanleunwoning)
U kunt zelf personenalarmering aanvragen bij de Meld- en Zorgcentrale Alerta. Voor deze service kunt u zich aanmelden via 074 - 2550080 of via www.alerta.nl.

Maaltijden en Catering

Blijf fit en vitaal door gezond te eten! Dat kan in de sfeervolle recreatieruimten van Mariahof en Scholtenhof. Samen met anderen of zo u wilt alleen, kunt u een warme maaltijd nuttigen. U kunt ook gasten uitnodigen mee te eten als u dit ons ruim van te voren laat weten. Voor een bijzondere gelegenheid kunnen wij de catering voor u verzorgen in uw appartement of een geschikte ruimte op onze locaties. 
Ook als u elders in de wijk woont bent u van harte welkom!

Wasservice en kledingherstel

Gemak dient de mens. En de was doen kost veel energie. Kies voor het comfort en gemak van de wasservice door onze eigen linnendienst. Kleding vermaken of herstellen door een coupeuse is eveneens mogelijk. Uw wasgoed komt lekker schoon weer terug en met uw herstelde kleding heeft u langer plezier van uw garderobe.

Schoonmaak

Als u extra hulp kunt gebruiken, tijdelijk of permanent, voor het schoonhouden van uw appartement, dan kan dat bij ons. Deze dienst geldt voor bewoners woonachtig op een van onze locaties of in de aanleunwoningen. We kijken samen naar de mogelijkheden en of uw indicatie hierin al een deel kan helpen.

Uiterlijke verzorging

Wilt u dichtbij naar de kapper, de pedicure of schoonheidsspecialiste? Dat kan! Een afspraak is zo gemaakt en de prijzen zijn aantrekkelijk. Uw voordeel dus erg dichtbij!    

Boodschappenbus

Altijd zelf uw boodschappen gedaan, maar bent u nu iets minder mobiel? Met de boodschappenbus kunt u toch zelf op pad. U wordt van huis opgehaald en naar een plaatselijke supermarkt gebracht. Indien nodig is er hulp aanwezig. In overleg met u wordt de dag en het tijdstip gekozen. U kunt zich aanmelden via 0541 - 513433.

Reisbureau

Bij het reisbureau ‘Reisgenoten’ kunt u als bewoner of woonachtig in de wijk, aantrekkelijke uitstapjes boeken naar bijzondere en leuke bestemmingen. Het reisbureau organiseert diverse uitstapjes tegen een vriendelijke prijs. Het reisprogramma en de openingstijden van het reisbureau zijn te vinden in het huisblad ‘Driespan’.
U kunt ons ook bellen. 

Vul het contactformulier in of bel |

 

0541-513433

 

Vul het contactformulier

in of bel | 0541-513433