Specialistische zorg

 

Specialistische zorg

Het kan zijn dat u intensievere zorg of behandeling nodig heeft als u in Scholtenhof of Mariahof woont. In dat geval kunnen wij u alle verpleeghuiszorg bieden die u nodig heeft.

Behandelaars

Onze verpleegkundig specialist bekijkt samen met u en uw mantelzorger welke specialistische zorg u nodig heeft. Zij is de verbindende schakel tussen onze zorgverleners en behandelaars.  

De specialist ouderengeneeskunde, de vroegere verpleeghuisarts, wordt uw nieuwe behandelaar en vervangt de huisarts. U kunt dan ook gebruik maken van de diensten van het vaste behandelteam met de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist en logopedist.

Met dit behandelteam zijn wij in staat de zorg te bieden die u nodig heeft, aangevuld met de deskundigheid van de mondhygiënist en indien gewenst, de begeleiding en ondersteuning van de geestelijk verzorger.

Casemanager dementie

Als u te maken krijgt met problemen met uw geheugen, dan kan dit veel vragen en onzekerheden oproepen. U vraagt zich af wat er aan de hand is en wie of wat u kan helpen. En de weg vinden in het oerwoud van wetten, regels en (zorg)mogelijkheden is een flinke opgave. Met al uw vragen en onzekerheden kunt u bij ons terecht bij de casemanager dementie. 

De casemanager begeleidt en adviseert mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers tijdens het gehele traject van dementie. Voor meer informatie kunt u de brochure raadplegen.

Wilt u graag praten met een van onze casemanagers?                       
Karin Evering, Olga Terhalle en Arend Teunissen staan u graag te woord! U kunt hen op werkdagen telefonisch bereiken of een bericht sturen naar casemanagerdementie@zorgfederatieoldenzaal.nl

Dementie Twente

Zorgfederatie Oldenzaal maakt deel uit van de dementieketen Twente oftewel Dementie Twente. Dit is een breed samenwerkingsverband van organisaties in zorg en welzijn voor heel Twente.

Dementietwente biedt informatie voor alle mensen in Twente die met dementie te maken hebben. Heeft u dementie of een vermoeden van dementie? Of bent u professional en op zoek naar meer informatie?
U kunt dan ook informatie vinden op de website van Dementietwente.

Vul het contactformulier in of bel |

 

0541-513433

 

Vul het contactformulier

in of bel | 0541-513433