| Onze zorg

 

 

 

 

 

| Onze zorg

Een aanleunwoning kan voor u de oplossing zijn als u zelfstandig wilt wonen met thuiszorg én gebruik wilt maken van de voorzieningen van het nabijgelegen woonzorgcentrum. U woont er zelfstandig
en huurt uw huis van de woningcorporatie.

Aanleunwoning De Beatrix

De 57 aanleunwoningen aan de Beatrixstraat liggen naast Mariahof.    U woont dicht bij de winkels en de levendigheid van het centrum van Oldenzaal. Er zijn twee liften aanwezig in het gebouw en u kunt er heerlijk wandelen in de binnentuin. De plattegronden geven u een indruk van een appartement. 

De woningen zijn allen rolstoeltoegankelijk. Elke woning bestaat uit een woonkamer, één of twee slaapkamer(s), een keuken, badkamer met douche en toilet en soms een bergruimte. Ook is een terras/tuin of balkon aanwezig. De woonkamers bevinden zich aan de tuin- of straatzijde. 

Aanspreekpunt
De clientadviseurs van Zorgfederatie Oldenzaal zijn uw eerste aanspreekpunt als u overweegt om te willen wonen in De Beatrix. Contactgegevens vindt u onderaan deze pagina. 

Woningen in de Potskamp, Grevinkhof en aan de Scholtendijk 

Wilt u in aanmerking komen voor deze woningen, dan kunt u contact opnemen met Huren in Twente via 074 - 3030296 of via info@hurenintwente.nl.   

Thuiszorg

Wij bieden thuiszorg bij u door kleine, hechte wijkteams op regulier geplande zorgmomenten. Wilt u thuiszorg van ons afnemen, dan komt een wijkverpleegkundige bij u thuis om uw zorg- en/of begeleidingsvraag in kaart te brengen. U leest er meer over bij Thuis bij u. Voor noodsituaties kunt u gebruik maken van personenalarmering.

Personenalarmering/zorgsignalering

Wij zorgen ervoor dat u veilig bij ons kunt wonen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat u iets overkomt, waarbij het noodzakelijk is dat u snel hulp krijgt. Zou het dan niet prettig zijn om direct alarm te kunnen slaan vanuit elke plek in uw woning?

Woont u in Mariahof of Scholtenhof?
Met ons zorgalarmeringssysteem wat is inbegrepen bij uw verblijf  kunnen wij snel reageren in geval van een alarmerende situatie. Een optische sensor aan het plafond van elk appartement en per persoon op maat ingeregeld kan bewegingen waarnemen. Als de sensor een ‘alarmsituatie’ heeft ontdekt, wordt een geanonimiseerd stukje beeldmateriaal verstuurd naar de werktelefoon van de zorgmedewerker. Aan de hand van het beeldmateriaal kan de zorgmedewerker beoordelen of het noodzakelijk is om naar het appartement te gaan om hulp te verlenen.

Woont u elders in Oldenzaal? (bijv. in de wijk of in een aanleunwoning)
U kunt zelf personenalarmering aanvragen bij de Meld- en Zorgcentrale Alerta. Voor deze service kunt u zich aanmelden via 074 - 2550080 of via www.alerta.nl.

Diensten

Waar u ook woont, u kunt kiezen voor het gemak van een aantal diensten in Mariahof en Scholtenhof en deelnemen aan de vele welzijnsactiviteiten. In een aantal gevallen is dat tegen betaling.  U bent van harte welkom!  

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseurs. Karin Evering, Olga Terhalle en Arend Teunissen staan u graag te woord! U kunt hen op werkdagen telefonisch bereiken of een bericht sturen naar clientadviseur@zorgfederatieoldenzaal.nl

Vul het contactformulier in of bel |

 

0541-513433

 

Vul het contactformulier

in of bel | 0541-513433