ZFO tekent convenant met Kunstcafé Oldenzaal


ZFO tekent convenant met Kunstcafé Oldenzaal


Op 11 juli heeft de Zorgfederatie het convenant getekend voor de samenwerking met het Kunstcafé Oldenzaal en de betrokken partijen. 

Dit was het startschot voor het Kunstcafé Oldenzaal en het komende programma voor de inwoners van Oldenzaal. Wethouder Alida Renkema tekende het convenant namens de Gemeente Oldenzaal. Het Kunstcafé Oldenzaal wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds Sluytermans van Loo.

Samenwerkingsverband Kunstcafé Oldenzaal is een samenwerkingsverband van de partners Kaliber, gemeente Oldenzaal, Zorggroep Sint Maarten, Zorgfederatie Oldenzaal, welzijnsorganisatie Impuls en Cultuurmakelaar Oldenzaal. 

Festival ‘Kom erbij’  Kunstcafé Oldenzaal luidt het project in met het festival ‘Kom erbij!’ van 27 september tot en met 12 oktober, vallend in de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Tijdens het festival kunnen ouderen niet alleen deelnemen aan kunstactiviteiten, ze komen ook in contact met andere groepen als statushouders en kinderen. 

Waarom Kunstcafé Oldenzaal. Nederland is steeds meer aan het “vergrijzen”, en ouderen worden hierdoor een steeds grotere en belangrijkere doelgroep in Nederland. Daarnaast wordt in onze participatiemaatschappij van deze doelgroep verwacht dat zij zolang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en deel blijven nemen aan de maatschappij. Dit vraagt naast directe zorg juist om activiteiten gericht op de persoonlijke ontwikkeling van ouderen en waarbij de verbinding wordt gemaakt met de gemeenschap. Activiteiten waardoor ouderen zichzelf blijven ontwikkelen om mogelijkheden te blijven zien. En activiteiten samen met anderen uit de gemeenschap om met hen in verbinding te blijven staan en niet te vereenzamen. 

Voor alle deelnemers, zowel de ouderen als de gemeenschap er omheen, geldt dat deelnemen aan Kunstcafé mensen sterker maakt. Zowel op persoonlijk vlak als op sociaal gebied. Met kunst als middel wordt ieder aangesproken op zijn of haar talenten en de mogelijkheid geboden om deze te ontwikkelen. Door aangesproken te worden op wat je nog wel kan creëer je een positieve beeldvorming over jezelf en kom je meer in je kracht te staan. Daarnaast organiseren we onze cultuur activiteiten vanuit de ontmoeting. Met kunst als middel maken de deelnemers contact met elkaar waardoor je uit een (mogelijke) eenzame situatie komt, je gemakkelijker kan participeren wat een zeer belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van leven.


Vul het contactformulier in of bel |


0541-513433


Vul het contactformulier

in of bel | 0541-513433